Wednesday 17 August 2011

BISKUT SARANG SEMUT

 BAHAN2NYA
250GM BUTTER
100GM GULA HALUS
350GM TEPUNG KASTARD BIRDS
100GM TEPUNG GANDUM
2 BIJI KUNING TELUR
1 SK ESEN VANILLA
1 SK BAKING POWDER
GULA MANIK UNTUK HIASAN


:



CARA2NYA
 1- PUKUL BUTTER DAN GULA HALUS HINGGA KEMBANG
2- MASUKKAN KUNING TELUR DAN ESEN VANILLA
3- MASUKKAN TEPUNG KASTARD BIRDS,  TEPUNG GANDUM DAN BAKING POWER.
4- GAUL ADUNAN HINGGA SEBATI KEMUDIAN MASUKKAN DALAM BEKAS BERTUTUP DAN SIMPAN SEBENTAR DI DALAM PETI SEJUK.
5- PARUTKAN ADUNAN DAN MASUKKAN PARUTAN ADUNAN KE DALAM
CUP CAKE TABURKAN GULA MANIK
6- BAKAR LEBIH KURANG 15-20 MINIT

INILAH HASIL TANGAN ANAK-ANAK KU PRINCESS ARIANNA NAJIHAH DAN PRINCE ALIFF HAIQAL, SAYA CUMA BANCUH ADUNAN DAN BAKAR SAHAJA SELEBIHNYA ANAK2 YANG BUAT, MEREKA YANG LEBIH TERUJANYA KALI INI.

2 comments:

  1. masuk list lah resepi ni:)

    ReplyDelete
  2. masuk list resepi mana Anymz, saya nie bkn pandai sgt pasal blog nie, yg ada nie saya cuba2 aje.....;)

    ReplyDelete