Friday 12 August 2011

IKAN TENGGIRI MASAK LEMAK LADA HITAM

SATU LAGI MASAKAN ORANG DALAM PANTANG SENANG DAN MUDAH UNTUK DIMASAK.

BAHAN-BAHANNYA ADALAH IKAN TENGGIRI 2 POTONG,3 BIJI BAWANG MERAH,SEBIJI BAWANG PUTIH, SEBATANG SERAI, BEBERAPA BIJI LADA HITAM DAN SATU CAWAN SANTAN PEKAT.

TUMBUK KASAR BAHAN-BAHAN TERSEBUT.

SATUKAN BAHAN-BAHAN SEMUA KEDALAM PERIUK TAMBAHKAN SEDIKIT SERBUK KUNYIT DAN SEDIKIT GARAM. MASAKAN KESEMUANYA HINGGA PEKAT DENGAN API YANG PERLAHAN.

2 comments:

  1. favourite sangat ni. Terima kasih. Dulu arwah mak suka masak lauk ni.. Tak ingat resepi, bila google keluar resepi ni happppppy sangat

    ReplyDelete
  2. Sy pn mkn ni jgak. Mak sy bg mkn. Katanya mk mntua dia bg mkn dlu.

    ReplyDelete