HIAS SENDIRI DENGAN PARUTAN COKLAT DAN WALNUT |
NAMPAK COMOTKAN TAPI X PELAH JANJI RASANYA SEDAP..... KATA ANAK BUJANG SAYA PUTERA ALIFF HAIQAL, SAYA MAKAN MEMANG SEDAP RASANYA LEBIH2 LAGI TANG TOPPINGNYA HEHEHE..... |
RESEPI KEK NI SAYA DAPAT DARI KAKAK ANGKAT SAYA KAK LANG PINA:-
1 CAWAN TEPUNG GANDUM*
1 CAWAN SERBUK KOKO*
1 CAWAN GULA HALUS
1 CAWAN MINYAK MASAK / MINYAK JAGUNG
1CAWAN SUSU CAIR
1 CAWAN SUSU PEKAT
1 SUDU KECIL SODA BIKARBONATE*
1 SUDU KECIL BAKING POWDER*
SEDIKIT ESEN VANILLA
3 BIJI TELUR
AYAKKAN BAHAN BERTANDA *
CARA2NYA
PUKUL GULA DAN TELUR >KEMBANG KEMUDIAN MASUKKAN SUSU CAIR, SUSU PEKAT DAN BAHAN2 YG TELAH DI AYAK, AKHIR SEKALI MASUKKAN MINYAK KACAU HINGGA SEBATI KEMUDIAN TUANGKAN ADUNAN TADI KE DALAM LOYANG YG TELAH DI SAPUKAN MINYAK DAN BOLEH LAH DI KUKUS.
TOPINGNYA:-
250ML UHT WHIPPING CREAM
500GM COKLAT MASAKAN
SEDIKIT KACANG WALNUT
No comments:
Post a Comment